Οι Roger & Brian Eno, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για το πρώτο τους duo album που έχει τίτλο ‘Mixing Colours’.

Δύο από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, οι Roger & Brian Eno, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για το πρώτο τους duo album που έχει τίτλο ‘Mixing Colours’.

To ‘Mixing Colours’ εξερευνεί φυσικούς ήχους, ήχους που εμπνέουν χρώματα και διαφορετικές διαθέσεις.

Οι Roger & Brian ως συνθέτες και παραγωγοί συνεργάζονται και μοιράζονται ιδέες από τη δεκαετία του 80. Το ‘Mixing Colours’ ξεκινά σαν ιδέα από τον Roger το 2005, όπου έστελνε ηχητικά αρχεία του νέου υλικού στον αδερφό του Brian προς επεξεργασία. Η διαδικασία και ανταλλαγή αυτή, οδήγησε αμοιβαία στο χτίσιμο ενός άρτιου έργου που ήταν στη τελική σύμπραξη και των δύο καλλιτεχνών.

‘Δεν είχαμε εξαρχής σαν στόχο αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν μία διαδικασία και ανταλλαγή ιδεών που διήρκησε για 15 χρόνια. Έτσι προέκυψε σήμερα το ολοκληρωμένο album’. – Roger

To album περιλαμβάνει 18 κομμάτια που συσχετίζονται με τα χρώματα. Ανάμεσα τους είναι και τα κομμάτια ‘Celeste’ & ‘Blonde’ που έχουν οπτικοποιηθεί κιόλας.