Σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, οι Midnight Oil παρουσιάζουν σήμερα το νέο τους mini-album. To “The Makarrata Project”.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, οι Midnight Oil παρουσιάζουν σήμερα το νέο τους mini-album. To “The Makarrata Project” περιλαμβάνει 7 νέα τραγούδια. Η καινούρια μη κερδοσκοπική δισκογραφική δουλειά αποτελείται από 18 συνεργασίες από ονόματα όπως οι Gurrumul. Kev Carmody, Leah Flannagan, Frank Yamma, Kaleena Briggs και Sammy Butcher.

To mini-album έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές με το The Age και την Sydney Morning Herald να του δίνουν 4,5 αστέρια αλλά και την The Weekend Australian να δηλώνει: “The Makarrata Project” has been elevated beyond the individual talents of this singular band of thinkers and feelers into something truly meaningful, momentous and farsighted”.

Το πρώτο single από την κυκλοφορία, “Gadigal Land” με την συμμετοχή των Dan Sultan, Joel Davison και Bunna Lawrieέχει ήδη μπει δυναμικά στο airplay της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Μέσα από το “The Makarrata Project”, το συγκρότημα προσπαθεί να ξαναφέρει στην επιφάνεια την σημασία του “TheUrulu Statement From The Heart” συμπεριλαμβάνοντας μία επανεκτέλεση αυτού του σημαντικού κειμένου με την βοήθεια των Pat Anderson, Adam Goodes, Stan Grant, Troy Cassar-Daly και Ursula Yovich. Πρόκειται για ένα συνδυασμό πεζού κειμένου και του χαρακτηριστικού ήχου των Midnight Oil που από σήμερα το κοινό μπορεί να δει και σε ένα βίντεο δημιουργημένο από το στούντιο ζωγραφικής Apparition Media.

Οι Midnight Oil θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την καινούρια τους δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλιανή τηλεόραση.

THE MAKARRATA PROJECT

First Nation (feat. Jessica Mauboy & Tasman Keith)
Gadigal Land (feat. Dan Sultan, Joel Davison, Kaleena Briggs & Bunna Lawrie)
Change The Date (feat. Gurrumul Yunupingu & Dan Sultan)
Terror Australia (feat. Alice Skye)
Desert Man, Desert Woman (feat. Frank Yamma)
Wind In My Head [Makarrata version] (feat Kev Carmody & Sammy Butcher)
Uluru Statement From The Heart (read by Pat Anderson, Stan Grant, Adam Goodes, Ursula Yovich & Troy Cassar-Daley) / Come On Down (feat. Troy Cassar-Daley)