Το ‘INSOLO’ είναι το δεύτερο solo album του τραγουδοποιού των Spandau Ballet και κιθαρίστα των Saucerful Of Secrets, Gary Kemp.

Το ‘INSOLO’ είναι το δεύτερο solo album του τραγουδοποιού των Spandau Ballet και κιθαρίστα των Saucerful Of Secrets, Gary Kemp.

Ως τραγουδοποιός και κιθαρίστας σε μια από τις πιο iconic μπάντες των 80s, των Spandau Ballet, ο Gary έγινε ένας απο τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς της δεκαετίας. Κατά την διάρκεια της καριέρας τους, οι Spandau είχαν 23 hit singles και έμειναν για πάνω απο 500 εβδομάδες στα UK Charts, έχοντας πουλήσει πάνω απο 25 εκατομμύρια albums παγκοσμίως.

Μερικά από τα τραγούδια τους όπως τα “True”, “Gold” και “Through the Barricades” έχουν γίνει classics. Το “True” έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια plays μόνο στην Αμερική ενώ το “Gold” ήταν το αληθινό soundtrack των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο.

Ο Gary είναι επίσης επιτυχημένος ηθοποιός στο θέατρο και στη τηλεόραση, έχοντας λάβει πολύ καλές κριτικές και έχοντας γνωρίσει επιτυχία σε ταινίες όπως The Krays, The Bodyguard και στην κωμωδία του BBC TV, The Kemps – All True με τον αδερφό του Martin και στη σκηνή του West End του Λονδίνου ως μέρος της Jamie Lloyd Theatre Company.

Ως μέλος των Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, ο Gary τραγουδάει τις πρώτες επιτυχίες των Pink Floyd, οι οποίες γνώρισαν τεράστια αναγνώριση σε όλο τον κόσμο Με τον συνεργάτη του στο συγκρότημα, τον Guy Pratt, παρουσιάζουν μαζί το #1 podcast της Apple, το The Rockonteurs.

Είκοσι πέντε χρόνια από το solo ντεμπούτο του, το “Little Bruises”, ο Gary έχει γράψει και έχει κάνει παραγωγή ένα άλμπουμ που επικεντρώνεται σε δύο κυρίαρχα θέματα: το παράδοξο της μοναξιάς σε ένα πιο urban τοπίο και την αυξανόμενη εμμονή του με τη ζωή, την οποία βλέπει μέσω ενός καθρέφτη και πώς το παρελθόν επηρεάζει το παρόν μας.

Το πρώτο single που κυκλοφορεί από το άλμπουμ είναι το “Ahead Of The Game”, γεμάτο με επιρροές απο τα ‘70s. Για το τραγούδι ο Gary είπε, “Ο Richard Jones πρόσθεσε το μπάσο. Εκτός από το ότι είμαι φίλος, ο Richard είναι ένας καταπληκτικός οργανοπαίκτης και έχω δουλέψει μαζί του στο παρελθόν, οπότε είχαμε μια εύκολη συνεργασία.

Λατρεύει την pop στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και ένιωσα το ίδιο στο συγκεκριμένο track. Κατά τη δημιουργία των backing vocals σε αυτό το άλμπουμ, οι επιρροές μου ήταν από εκείνη την εποχή – Wings, 10cc και Supertramp”.

Όταν ρωτήθηκε γιατί φτιάχνει ένα solo album τώρα, ο Gary είπε: “Είναι μια δόση εμπιστοσύνης: Παίζοντας σε όλο τον κόσμο με τους Nick Mason μου έδωσε μια συγκεκριμένη φήμη ως κιθαρίστας και τραγουδιστής που δεν είχα ποτέ με τους Spandau Ballet. Αυτό μου επέτρεψε να κάνω το δικό μου δίσκο και πλέον είμαι σε μια συγκεκριμένη ηλικία όπου αισθάνομαι την ανάγκη να κατανοήσω τα ζητήματα στον κόσμο και τη ζωή μου και ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι με την δημιουργία τραγουδιών”.

Με τον Gary ως κύριο κιθαρίστα καθώς έπαιξε όλες τις κιθάρες στο άλμπουμ, στο μπάσο είναι ο Guy Pratt (Pink Floyd, David Gilmour), εκτός των “Ahead of the Game” και “Too Much”, στα οποία είναι ο Richard Jones των The Feeling και στο “Waiting for the Band”, στο οποίο είναι ο αδερφός του Gary, ο Martin Kemp.

Ο Ash Soan (Seal, Adele, Rod Stewart, Trevor Horn) έπαιξε ντραμς στα “Ahead of the Game”, “I Am the Past”, “The Fastest Man in the World”, “The Haunted” και “Our Light”. Drums στο “In Solo” και στο “I Remember You” έπαιξε ο Ged Lynch (Peter Gabriel, Electronic, Goldfrapp). Ο Ged έπαιξε επίσης κρουστά στα “The Haunted”, “In Solo” και “I Remember You”. Drums στο “Too Much” έπαιξε ο Roger Taylor των Queen.

Ο Matt Clifford (The Rolling Stones, Mick Jagger) έπαιξε French Horn στα “In Solo”, “Too Much” και “I am the Past”. Το σαξώφονο στο “Waiting for the Band” έπαιξε ο Theo Travis (Soft Machine, David Gilmour, Steven Wilson) και η Lily Carassik (Modern Nature) έπαιξε τρομπέτα στο “I Remember You”. Ο Lee Harris που είναι μαζί στους Saucerful, συνέβαλε και αυτός στο “A Rumor of You”.

GARY KEMP ‘AHEAD OF THE GAME’ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ

GARY KEMP ‘INSOLO’ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΑΠΟ ΤΗΝ PANIK RECORDS και την SONY MUSIC.

In Solo (6:23)
A Rumour of You (5:36)
Waiting for the Band (5:28)
Ahead of the Game (3:53)
I Remember You (3:47)
Too Much (4:15)
The Fastest Man In the World (4:29)
I am the Past (4:36)
The Feet of Mercury (3:32)
The Haunted (6:02)
Our Light (4:06)