Το lead single “Who’s Hurting Who” με τη συμμετοχή του θρυλικού κιθαρίστα Nile Rodgers, κυκλοφορεί σήμερα.

Το lead single “Who’s Hurting Who” με τη συμμετοχή του θρυλικού κιθαρίστα Nile Rodgers, κυκλοφορεί σήμερα!

Το album “Europiana” κυκλοφορεί στις 25 Ιουνίου

O ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα καλλιτέχνης Jack Savoretti, επιστρέφει με νέο single αλλά και με την ανακοίνωση του νέου του studio album με τίτλο “Europiana” που θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου.

Το πρώτο single & προπομπός του album τιτλοφορείται ως “Who’s Hurthing Who” και είναι ένα funky disco τραγούδι σε συνεργασία με τον θρυλικό κιθαρίστα Nile Rodgers.

“Nile brings groove, glamour and chic that is everything that Europiana is,” Jack Savoretti says. “’Europiana wouldn’t exist without Nile Rodgers!” – Jack Savoretti

Γιορτάζοντας τη νέα κυκλοφορία αυτή ο Jack Savoretti ανακοινώνει παράλληλα και τη νέα του τουρνέ στην Αγγλία για την άνοιξη του 2022, που αποτελείται από 12 ημερομηνίες συναυλιών.

Το album “Europiana” είναι το follow-up album μετά το breakthrough χρυσό δίσκο του καλλιτέχνη “Singing To Strangers” που κυκλοφόρησε το 2019, που έφτασε μάλιστα μέχρι και το Νο.1 των Βρετανικών charts.

Ο νέος δίσκος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown στο home studio του καλλιτέχνη, στο Oxfordshire.

“Europiana isn’t a sound. It’s references and inspirations and the emotions they evoke,” Jack says. “It’s the music of my childhood summers, remade for today.” – Jack Savoretti

O Cam Blackwood (George Ezra, London Grammar, Florence & The Machine), είναι ο παραγωγός του album που αποτελείται από 11 νέα τραγούδια. Είναι γεγονός μάλιστα, πως συναντώνται & οι φωνές της συζύγου του Jack & των παιδιών του σε ορισμένα από τα κομμάτια, μιας και που πολλά από αυτά μιλούν για την οικογενειακή αγάπη.

Το “Europiana” είναι η αίσθηση που νιώθεις όταν βλέπεις έναν καθαρό μπλέ ουρανό, είναι ο ήχος μιάς ηλιόλουστης μέρας. Είναι το soundtrack του καλοκαιριού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jack.