Μετά την κυκλοφορία του τρίτου album τους “Moral Panic”, οι Nothing But Thieves κυκλοφόρησαν το σκοτεινό και εξερευνητικό νέο single “Futureproof.

Μετά την κυκλοφορία του τρίτου album τους “Moral Panic”, οι Nothing But Thieves κυκλοφόρησαν το σκοτεινό και εξερευνητικό νέο single “Futureproof, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο BBCRadio 1 ως το Hottest Record in the World της Annie Mac.

Οι Nothing But Thieves είναι μια μπάντα που συνεχίζει να εξελίσσει τον ήχο της και το νέο single “Futureproof” τους βρίσκει να πειραματίζονται περισσότερο, ενώ παραμένουν αυθεντικοί στη μουσική τους. Η παραγωγή είναι του Richard Costey (Biffy Clyro, Foo Fighters, Muse) και η ηχογράφηση έγινε μεταξύ των RAK Studios του Λονδίνου και του home studio του κιθαρίστα / keyboardist Dom.

Πρόκειται για ένα δυναμικό και απρόβλεπτο track που εξετάζει τη σημασία της αυτοσυντήρησης μέσω ισχυρών στίχων. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία του Jake Jelicich βλέπει το συγκρότημα λουσμένο με μια έντονη λάμψη δίνοντας μια εξαιρετικά σκηνοθετημένη “παράσταση”, ταιριάζοντας με την ενέργεια και την ανησυχία του τραγουδιού.

Το συγκρότημα δήλωσε: “Το “Futureproof” αφορά την αυτοσυντήρηση, οτι αυτό σημαίνει για διαφορετικούς ανθρώπους και μέχρι που θα έφταναν αυτοί οι άνθρωποι για να το επιτύχουν. Είναι σχεδιασμένο να είναι ένα guitar rock και hip hop hybrid τραγούδι. Είναι σκοτεινό και λαμπερό ταυτόχρονα και συνδυάζει στοιχεία hip hop με δυνατά ντραμς και φωνητικά. Η ιδέα ήταν να δοκιμάσουμε και να εξερευνήσουμε αυτήν την ιδέα με τον πιο αυθεντικό και φρέσκο ​​τρόπο”.

Το “Futureproof” έρχεται αμέσως μετά από τα single “Is Everybody Going Crazy?” , “Real Love Song” και “Impossible” τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι και ήταν στο τρίτο άλμπουμ τους “Moral Panic”, το οποίο ξεπέρασε τα 102 εκατομμύρια streams και είχε υποστήριξη από τα BBC Radio 1, Virgin Radio και Radio X ενώ κέρδισε το Best Indie Act στα φετινά Global Radio’s Awards.

Το album ήταν μια ηθική κατακραυγή στον κόσμο γεμάτο με συγκίνηση, θυμό και ελπίδα, αγγίζοντας θέματα όπως την κλιματική αλλαγή, το άγχος γύρω από τα social media, και το πολιτικό χάος. Το “Moral Panic” ήρθε μετά το EP του 2018, “What Did You Think When You Made MeThis Way”, το φημισμένο album τους “Broken Machine”, του 2017, το οποίο έφτασε στο #2 στο UK album chart αλλά και το debut album τους “Nothing But Thieves”.

Τα τελευταία χρόνια οι Nothing But The Thieves έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο παγκόσμιες πωλήσεις album και πάνω από 907 εκατομμύρια παγκόσμια streams, αποκτώντας ένα πιστό και ευρύ κοινό για τον εντυπωσιακό τους alt rock ήχο, εδραιώνοντας τους εαυτούς τους ως μία από τις καλύτερες rock μπάντες στον κόσμο.

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές των ΗΠΑ, όπως του James Corden και του Jimmy Kimmel, καθώς και το debut album τους έγινε best selling στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης πέρισυ εμφανίστηκαν στα BRITs / War Child και ξεκίνησαν τις περιοδείες τους την περασμένη άνοιξη, συμπεριλαμβανομένου και ένα show μπροστά σε 6.500 άτομα στο Moscow Adrenaline Stadium.

Μετά από τα 3 “Live from the Warehouse” shows πέρυσι για την προώθηση του “Moral Panic”, θα παρουσιάσουν τραγούδια από το άλμπουμ ζωντανά αυτό το φθινόπωρο με την επερχόμενη περιοδεία τους, στο Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένου και ένα show στο Λονδίνο στο O2 Arena), στην Ιρλανδία και στην Ευρώπη.

Το “FUTUREPROOF” κυκλοφορεί απο την Panik Records και την Sony Music.