Ο Lil Nas X μεταφέρθηκε στο Montero State Prison για την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού και του videoclip, “Industry Baby”

Dear 20 year old Montero,
I wrote a song for us. I know sometimes you feel like it’s all downhill from here. I know your sexuality has made you feel like an outcast amongst your peers. I know going from having the biggest song in the world to being trapped in your apartment is weighing heavy on you. And I know if you hear the phrase ‘one hit wonder’ one more time you might combust. But I need you to keep going. I need you to realize that you have the opportunity to be the person that you needed growing up. I need you to stop feeling sorry for yourself. And I need you to remember that the only person who has to believe in YOU is YOU.”
– lnx

Μετά από τη δίκη του, που έγινε σε ζωντανή μετάδοση μέσα από τη δικαστική αίθουσα, ο Lil Nas X μεταφέρθηκε στο Montero State Prison για την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού και του videoclip, “Industry Baby”, το οποίο είναι σε συνεργασία με τον Jack Harlow. Το τραγούδι είναι σε παραγωγή των Take a Daytrip και Kanye West και βρίσκει τον Nas με αυτοπεποίθησή και με σκοπό να αποδείξει ότι κάνει λάθος όποιος τον έχει αμφισβητήσει.

Το single είναι το τελευταίο που κυκλοφόρησε από το πολυαναμενόμενο και επερχόμενο άλμπουμ “Montero”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου. Το συνοδευτικό visual βασίστηκε σε μια ιστορία του Lil Nas X και είναι σε σκηνοθεσία του Christian Breslauer. Ακολουθεί τον Nas σε όλη τη φυλακή καθώς υπηρετεί τον χρόνο του και προσπαθεί να απελευθερωθεί με λίγη βοήθεια από τον Jack Harlow.

Ο Lil Nas X έχει επίσης ανακοινώσει ότι έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το “The Bail Project”, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό όπου η αποστολή του είναι να τερματίσει την εγγύηση μετρητών (cash bail), έναν από τους βασικούς παράγοντες της μαζικής φυλάκισης και του ρατσισμού στο ποινικό νομικό σύστημα των ΗΠΑ. Μέσω του “Bail X Fund”, ελπίζει να ενθαρρύνει άλλους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν μαζί του και με το “The Bail Project” να δώσει τέλος στον αγώνα για την εγγύηση μετρητών.

Ο ίδιος ο Lil Nas X έκανε μια αρχική δωρεά, ο Jack Harlow επίσης βοήθησε και οι fans καλούνται να κάνουν το ίδιο. Όλες οι δωρεές πηγαίνουν κατευθείαν στο Bail Project Fund. Το “The Bail Project” θα παρέχει επίσης υποστήριξη για θέματα δικαστηρίου, δωρεάν μεταφοράς και στέγασης, θεραπεία για χρήση ουσιών και άλλες υπηρεσίες βάσει των αναγκών του κάθε ατόμου. Ο Lil Nas X λέει ότι αυτό δεν είναι μόνο θεωρητικό για αυτόν. “Είναι προσωπικό. Γνωρίζω τον πόνο που φέρνει η φυλάκιση σε μια οικογένεια. Και ξέρω το δυσανάλογο αντίκτυπο που έχει η χρηματική εγγύηση στους Μαύρους Αμερικανούς και την κοινότητα των LGBTQ. Ας φέρουμε τους ανθρώπους στο σπίτι και ας αγωνιστούμε για την ελευθερία και την ισότητα”.

Το “INDUSTRY BABY” κυκλοφορεί απο την Panik Records και την Sony Music.